O nama

 

Pilana”Račjanka d.o.o.” osnovana je 1997.godine kao slijednik dugogodišnje obiteljske djelatnosti obrade drveta
Tokom godina smo ulaganjem u tehnologiju obrade drveta značajno proširili proizvodni program i povećali proizvodne kapacitete. Od uslužnog rezanja drveta na početku, danas Vam možemo ponuditi kako rezanu drvenu građu, tako i gotove polu-proizvode koji će Vaš okoliš učiniti ugodnijim.

Pilana “Račjanka d.o.o” iznimnu pažnju posvećuje kvaliteti svojih proizvoda i usluga. Nabavljamo samo birane vrste drveta/trupaca sa domaćih terena koje zatim podliježe vrlo strogoj ulaznoj kontroli. Kvaliteta se kontrolira tokom cijelog procesa obrade i proizvodnje, te se na kraju gotov proizvod još jednom detaljno provjerava.
Ekologija, zaštita okoliša i čovjekova zdravlja zauzimaju vrlo važno mjesto u našem proizvodnom procesu. Koristimo isključivo kvalitetno drvo,koje zatim režemo,obradujemo prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima.
Kako smo svjesni ogromne vrijednosti drveta kao sirovine, brižnim planiranjem proizvodnog procesa smanjili smo otpad ovog vrijednog materijala na minimum, a sva sredstva za zaštitu drveta i ostali proizvodi koji se u proizvodnji koriste moraju zadovoljiti najstrože kvalitativne i ekološke standarde.
Kvalitetnim radom i biranim drvetom želimo osigurati Vaše zadovoljstvo kao i ljepotu i svrsishodnost svih naših proizvoda.

Proizvodnja – pilana je opremljena:
Savremenim linijama za rezanje trupaca,
Linijom za proizvodnju elemenata,
Parionicom za parenje i sušarama za sušenje drveta.
Proizvodnom halom i skladišnim prostorima za trupace i poluproizvode (daske, elemente, frizu,drvenu ambalažu).

Na pilani se vrši rezanje svih vrsta drveta, strogo poštujući standarde kako bi se ispoštovali kvalitet i rokovi koje zahtevaju kupci.

Godišnji kapacitet koji naša pilana ostvari je od 25.000 – 27.000 m³ trupaca.

Uspešnu saradnju pored domaćeg imamo i sa inostranim tržištem

Naš moto je vaše zadovoljstvo!!